Wczytuję dane...
Olej rzepakowy virgin tłoczony na zimno w nowoczesnych prasach ślimakowych.Posiada delikatny smak i zapach. Nierafinowany i niefiltrowany. Może zawierać naturalny osad.
Czytaj więcej
Waga produktu: 0.75 kg
Gwarancja: 6 miesięcy
Realizacja zamówienia: 24 godzin

Olej rzepakowy virgin wyciskany na nowoczesnych prasach ślimakowych. Nierafinowany i niefiltrowany. Może zawierać naturalny osad.

Olej rzepakowy wyciskany z użyciem nowoczesnych technologi.  Prasy o sterowanych procesorem parametrach tłocznia, pozwalają na zachowanie jeszcze większej ilości wartościowych składników potrzebnych naszym organizmom.

 Znajduje szersze zastosowanie w kuchni niż olej świąteczny.

Posiada bardziej neutralny smak i zapach dlatego można go dodawać do ciast, naleśników na słodko itp.

Wyniki badań OLEJU RZEPAKOWEGO "NA ZDROWIE"

Zawartość ważniejszych kwasów tłuszczowych

Raport z badań nr 8/GC/01/16 (wyciąg):

lp  nazwa                         zawartość w g/100g produktu                     
1  kwas oleinowy 62
2  kwas linolowy  18
3  kwas alfa-linolenowy 10
4  nasycone kwasy tłuszczowe 7
5  jednonienasycone kwasy tłuszczowe

64

6  wielonienasycone kwasy tłuszczowe 28
7  OMEGA 3 10
8  OMEGA 6 18
9  kwas erukowy 0

Zawartość składników odżywczych

Raport z badań nr 11/PSO/01/16 (wyciąg):

lp  nazwa                         zawartość w g/100g produktu                     
1  białko 0
2  tłuszcz 100
3  cukry 0
4  sól 0
5  węglowodany

0

Wartość energetyczna

3695 kJ/100g

899 kcal/100g

Dlaczego warto kupować nasz olej?

własna olejarnia olej jest produkowany w naszym gospodarswie

praca magisterska "Badanie jakości oleju jadalnego"  Maszyny Spożywcze Politechnika Lubelska

nasiona lokalne  nasiona są produkowane na naszych polach i zaprzyjaźnionych gospodarzy
gwarancja jakości olej jest regularnie badany w akredytowanych laboratoriach
postęp i tradycja tłoczymy na nowoczesnych prasach ślimakowych jak i bijemy olej w prasach hydraulicznych
najlepszy materiał Do przechowywania, czyszczenia i transportu nasion używamy nowoczesnej technologii, zapobiegającej zmianie ich jakości