Cukierki "Krówki" są jednymi z najstarszych i najbardziej cenionych polskich słodyczy. Tradycja wyrobu tych wyśmienitych łakoci w Opolu Lubelskim sięga początku lat 50-tych ubiegłego wieku. Krówki przez Nas produkowane nadal powstają według dawnej receptury na bazie najwyższej jakości mleka, śmietany, cukru i syropu glukozowego. Uzyskanie finezyjnego smaku oraz charakterystycznej „łezki” wewnątrz cukierka wymaga oprócz naturalnych surowców wielu pracochłonnych zabiegów przy gotowaniu mlecznej masy, ręcznego krojenia i zawijania oraz przestrzegania ścisłych rygorów technologiczno-sanitarnych. W firmie jest wdrożony i udokumentowany system HACCP, BRC i IFS. Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej przyznało nam prawo do używania Przekreślonego Kłosa jako znaku żywności bezglutenowej.
Składniki: cukier, śmietanka (z mleka), syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko, aromat.
Może zawierać ziarna sezamu i soję. Produkt bezglutenowy.