Olej rzepakowy virgin wyciskany na nowoczesnych prasach ślimakowych. Nierafinowany. Może zawierać naturalny osad.
Olej rzepakowy wyciskany z użyciem nowoczesnych technologi. Prasy o sterowanych procesorem parametrach tłocznia, pozwalają na zachowanie jeszcze większej ilości wartościowych składników potrzebnych naszym organizmom.
Znajduje szersze zastosowanie w kuchni niż olej świąteczny.
Posiada bardziej neutralny smak i zapach dlatego można go dodawać do ciast, naleśników na słodko itp.
Wyniki badań OLEJU RZEPAKOWEGO "NA ZDROWIE"
Zawartość ważniejszych kwasów tłuszczowych
Raport z badań nr 8/GC/01/16 (wyciąg):
lp | nazwa | zawartość w g/100g produktu |
1 | kwas oleinowy | 62 |
2 | kwas linolowy | 18 |
3 | kwas alfa-linolenowy | 10 |
4 | nasycone kwasy tłuszczowe | 7 |
5 | jednonienasycone kwasy tłuszczowe |
64 |
6 | wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 28 |
7 | OMEGA 3 | 10 |
8 | OMEGA 6 | 18 |
9 | kwas erukowy | 0 |
Zawartość składników odżywczych
Raport z badań nr 11/PSO/01/16 (wyciąg):
lp | nazwa | zawartość w g/100g produktu |
1 | białko | 0 |
2 | tłuszcz | 100 |
3 | cukry | 0 |
4 | sól | 0 |
5 | węglowodany |
0 |
Wartość energetyczna
3695 kJ/100g
899 kcal/100g
Dlaczego warto kupować nasz olej?
olej jest produkowany w naszym gospodarswie | |
praca magisterska "Badanie jakości oleju jadalnego" Maszyny Spożywcze Politechnika Lubelska |
|
nasiona są produkowane na naszych polach i zaprzyjaźnionych gospodarzy | |
olej jest regularnie badany w akredytowanych laboratoriach | |
tłoczymy na nowoczesnych prasach ślimakowych jak i bijemy olej w prasach hydraulicznych | |
Do przechowywania, czyszczenia i transportu nasion używamy nowoczesnej technologii, zapobiegającej zmianie ich jakości | |