Olej lniany virgin wyciskany w nowoczesnych prasach ślimakowych. Nierafinowany i niefiltrowany. Może zawierać naturalny osad.
Idealny do diety Dr. Budwig.
Olej lniany wyciskany z użyciem nowoczesnych technologi. Prasy o sterowanych procesorem parametrach tłocznia, pozwalają na zachowanie jeszcze większej ilości wartościowych składników potrzebnych naszym organizmom.
Olej posiada mniej intensywny zapach i smak oraz jest bardziej wodnisty (polecamy do picia), niż olej lniany bity tradycyjnie.
Wyniki badań OLEJU LNIANEGO "NA ZDROWIE"
Zawartość ważniejszych kwasów tłuszczowych
Raport z badań nr 8/GC/01/16 (wyciąg):
lp | nazwa | zawartość w g/100g produktu |
1 | kwas oleinowy | 17 |
2 | kwas linolowy | 12 |
3 | kwas alfa-linolenowy | 58 |
4 | nasycone kwasy tłuszczowe | 11 |
5 | jednonienasycone kwasy tłuszczowe |
18 |
6 | wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 70 |
7 | OMEGA 3 | 58 |
8 | OMEGA 6 | 12 |
9 | kwas erukowy | 0 |
Zawartość składników odżywczych
Raport z badań nr 11/PSO/01/16 (wyciąg):
lp | nazwa | zawartość w g/100g produktu |
1 | białko | 0 |
2 | tłuszcz | 100 |
3 | cukry | 0 |
4 | sól | 0 |
5 | węglowodany |
0 |
Wartość energetyczna
3684 kJ/100g
896 kcal/100g
Dlaczego warto kupować nasz olej?
olej jest produkowany w naszym gospodarswie | |
praca magisterska "Badanie jakości oleju jadalnego" Maszyny Spożywcze Politechnika Lubelska |
|
nasiona są produkowane na naszych polach i zaprzyjaźnionych gospodarzy | |
olej jest regularnie badany w akredytowanych laboratoriach | |
tłoczymy na nowoczesnych prasach ślimakowych jak i bijemy olej w prasach hydraulicznych | |
Do przechowywania, czyszczenia i transportu nasion używamy nowoczesnej technologii, zapobiegającej zmianie ich jakości | |