-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Letnia kuchnia (rezerwacja min. 48 godz.)Ruszów 9Łabunie,22-437Polska
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.Rolniczy Handel Detaliczny Justyna KostrubiecRuszów 9Łabunie,22-437Polska
ZESTAW I
1. Cebularz olejarski:
Pszenny placek drożdżowy o okrągłym kształcie, posypany pokrojoną w kostkę cebulą wymieszaną z makiem. Brzegi cebularza mają złocisty kolor i chrupiącą skórkę. Podawany do maczania w Oleju Świątecznym Roztoczańskim.
Jego historia i początki wypiekania sięgają XIX wieku. Cebularz wywodzi się z kuchni żydowskiej, a jego receptura przekazywana była z pokolenia na pokolenie. Placki wypiekano w opalanych drewnem piecach do momentu uzyskania pięknego złocistego koloru i chrupiącej skórki. W 2007 roku został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Cebularz jest tradycyjnym i jednym z najbardziej popularnych przysmaków Zamojszczyzny i Roztocza. Kto raz go spróbuje, ten w przyszłości nie będzie mógł się mu oprzeć.
2. Napój sezonowy (na ciepło lub zimno)